پنجشنبه 12 تیر 1404

flag
  • 1404/04/11 - 08:09
  • تعداد بازدید : 2
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
هشدار شبکه دامپزشکی سربیشه

ذبح دام در مقابل عزاداران و  معابر عمومی ممنوع است

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان سربیشه محمد راه انجام رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سربیشه ضمن اعلام این هشدار افزود ؛ یکی از سنت‌های ایام محرم  قربانی کردن حیواناتی نظیر گاو و گوسفند مقابل عزاداران و در معابر عمومی است.

این موضوع از سه جنبه قابل بررسی است:

الف- از نظر بهداشتی:                          

ذبح حیوانات در معابر عمومی و بدون نظارت دامپزشکی کاری بسیار خطرناک و اشتباه است و علاوه بر آنکه می‌تواند سبب انتقال بیماریهای واگیر بین انسان و حیوان شود، تهدید جدّی برای بهداشت عمومی  محسوب می‌گردد. لازم به یادآوری است که از مجموع عوامل بیماریزای انسان، حدود 50 درصد منشاء حیوانی دارند و شیوع بیماری های خطرناکی مانند تب کریمه کنگو پس از کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی دام افزایش می یابد.

ب- از جنبه شرعی:

غالب مراجع معظم تقلید بر این باورند که ذبح دام در معابر عمومی چنانچه باعث اذیت دیگران شود (که می‌شود!) باید از آن پرهیز کرد و از سویی چون سبب آلودگی‌های مختلف و نجاست معابر می‌گردد نباید انجام گیرد.

ج- از نظر روانشناختی:

ذبح حیوان مقابل چشم کودکان در معابر عمومی  می‌تواند اثرات زیانباری برای آنان داشته باشد. لذا لازم است به این نکته ظریف توجه شود که اگر کودکی مقابل دسته عزاداری، صحنه ذبح حیوان را ملاحظه کند موجب ترس و وحشت کودک می شود و به دلیل همزمانی این اتفاق با مراسم عزاداری خاطره ناخوشی از  این مراسم برای او  ایجاد خواهد شد.

راه انجام از مسئولین محترم هیأت‌های مذهبی خواست  به این مُهم و همچنین بر جنبه دینی و بهداشتی موضوع توجه و از ذبح دام در مقابل عزاداران و معابر عمومی خودداری نمایند ،

 وی از باز بودن درب کشتارگاه و حضور کارشناسان نظارت بهداشتی شبکه دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورا در سربیشه خبر داد .

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار شبکه دامپزشکی سربیشه
  • کد خبر : 341145
کلمات کلیدی
وحید عبدالهی

وحید عبدالهی

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور